Főoldal / Desszertek / Szilvás muffin II

Szilvás muffin II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás muffin II

Szilvás muffin II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg tönkölybúzaliszt világos
  • 7 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 6 g sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db vaníliarúd kikapart magja
  • 1 mk só
  • 14 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg szilva-magozva apróra vágva
  • 2 dkg barna cukor
  • 1 tk fahéj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone 
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk fahéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat, a cukorral, és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat, végül beleforgatjuk a sóval, és a sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, és alaposan összekeverjük.

A masszába keverjük a barna cukorral, és a fahéjjal összeforgatott szilvát.

Muffin formába papír kapszlikat rakunk és elosztjuk bennük a masszát. (kb 12 db lesz ebből a mennyiségből)
180 fokra előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A krém hozzávalóit összekeverjük, habzsákba töltjük, majd a kihűlt muffinok tetejét díszítjük vele.

Tipp / megjegyzés:
Aki szeretne élesebb kontúrokkal rendelkező krémet a muffin tetejére, az tegyen bele kevés zselatint is .

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére