Főoldal / Egytálételek / Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Szőlősgyöröki tárcsás húsok

Hozzávalók:

  • 8 db alsó csirkecomb
  • 8 db csirke szárny
  • 6 szelet sertés comb és tarja
  • 5 dl sertés zsír vagy étolaj
  • 1 kg burgonya

A páchoz:

  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kis fej lila hagyma
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Előző este pác öntetet készítünk a hozzávalókból és abban hagyjuk állni a húsokat, letakarva a hűtőben, egy éjszakát.

A tárcsában felforrósítjuk az étolajat majd belerakjuk a szárnyakat, és a csirkecombokat. Körbepirítjuk mindkét oldalát, lassítunk a tűzön és átsütjük őket. Kivesszük mindet.
Ugyanígy járunk el a sertéshússal is.

A visszamaradt fűszeres olajban, ropogósra sütjük a burgonyát.

Mielőtt elkészülne, a tárcsa szélére visszahelyezzük a húsokat, átmelegítjük őket és együtt tudjuk tálalni.
Arra kell figyelnünk, hogy a tüzet úgy szabályozzuk, nehogy megégjen az ételünk.

Savanyúságot vagy salátát is kínálhatunk mellé.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére