Főoldal / Desszertek / Sztracsatella szelet Edit konyhájából

Sztracsatella szelet Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sztracsatella szelet Edit konyhájából

Sztracsatella szelet Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 24×39 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. porcukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1 ek. étolaj
  • 6 g sütőpor

A krémhez:

  • 4 db narancs reszelt héja és leve
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 db maxi sportszelet (42 gramm)
  • 1 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 4 dl meggle cukrászhab

A tetejére:

  • 5 dkg csokoládéforgács
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük(6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint langyos vízben feloldjuk.
A kihűlt pudingos krémbe keverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk,majd hozzá keverjük a zselatint.

A felvert tejszínt gyengéden  a krémbe keverjük. Végül belereszeljük a sport szeletet és elkeverjük.

A kihűlt piskótát egy tálcára helyezzük, rásimítjuk a krémet, és a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal.
Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük, majd szeletelve kínáljuk.
Nagyon finom süti.

Jó étvágyat kívánok hozzá! Szeretettel ajánlom.

Sztracsatella szelet Edit konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére