Főoldal / Egytálételek / Sztrapacska juhtúróval, hagymás pörkölttel

Sztrapacska juhtúróval, hagymás pörkölttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sztrapacska juhtúróval, hagymás pörkölttel

Sztrapacska juh túróval, hagymás pörkölttel

Hozzávalók:

A Sztrapacskához:

  • 3 db burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 kávéskanál – kk só

A pörkölthöz:

  • 2 közepes db fehér hagyma
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 3 teáskanál – tk füstölt pirospaprika
  • 200 g tejföl

A tetejére:

  • 20 dkg juhtúró
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.

Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vizet, és összekeverjük. Inkább kemény tésztát kell kapnunk, mert mikor kifőzzük, akkor szétfő a forró vízben. Ha lágy, még tegyünk hozzá lisztet.

Bő, forró vízben, nagy lyukú nokedliszaggatón kiszaggatjuk, majd leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, és öntünk rá egy kevés olajat.

A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk. A szalonnát is apró kockára vágjuk, lassú tűzön, kevés olajon üvegesre sütjük.
Ha kész, teszünk rá pirospaprikát, a doboz tejfölt, és jó alaposan összeforraljuk.

A végén egy kevés sóval ízesítjük.
Tálaláskor juhtúróval kínáljuk.

Tipp:

Így elkészítve isteni finom

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére