Főoldal / Sertés ételek / Tanyasi kakukkfüves sertésborda pörkölt

Tanyasi kakukkfüves sertésborda pörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tanyasi kakukkfüves sertésborda pörkölt

Tanyasi kakukkfüves sertésborda pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésborda
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. házi lecsó
  • 1 ek. házi ketchup
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 ek. kakukkfű
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sertésbordát kis falatnyi darabokra vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk és a kisült zsírján megfuttatjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a húst és teljesen zsírjára sütjük. Majd hozzáadjuk a lecsót, a ketchupot és ezzel is összepirítjuk.

Fűszerpaprikával, sóval, borssal ízestjük és felöntjük kevés vízzel. Puhára főzzük, mikor szükséges ismét aláöntünk egy kis vizet.

A burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk, hozzáadjuk a húshoz, és puhára főzzük. Végül hozzáadjuk a kakukkfüvet is, de már nem főzzük, csak összekeverjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére