Főoldal / Levesek / Tanyasi marha gulyás

Tanyasi marha gulyás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Tanyasi marha gulyás

Tanyasi marha gulyás

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhahús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml házi lecsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehér répa
  • 1 kicsi db zeller
  • 4 db krumpli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint egész köménymag
  • 2 db babérlevél
  • ízlés szerint szárított kerti majoránna
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst megmossuk és felkockázzuk. Előkészítjük a zöldségeket, felkockázzuk a füstölt szalonnát. Az egyik darab krumplit apróra vágjuk és külön tesszük, mert ezzel sűrítjük majd be a levest. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Mikor szép mogyoró színűre sült, hozzáadjuk a húst.

Addig pároljuk, sütjük a húst, amíg teljesen a zsírjára sül. Ekkor hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd a lecsót.

Kis ideig együtt sütjük, majd felöntjük vízzel és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit és a babérlevelet. A hús főzési ideje alatt a krumpli szétfől.

Mikor már félig puha a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, a nagyobb darabokra vágott krumplit, ha szükséges utána ízesítünk és készre főzzük.

 

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére