Főoldal / Levesek / Tárkonyos raguleves II

Tárkonyos raguleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tárkonyos raguleves II

Tárkonyos raguleves II

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 ek. olaj
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg gomba
  • 1 db burgonya (elhagyható)
  • 1 marék zöldborsó (mirelit)
  • 2 közepes karfiol rózsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. tárkony
  • só, bors
  • ételízesítő (elhagyható)
  • 1 dl tejföl
  • citromlé (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.

A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felszeleteljük. A felszeletelt fehér és sárgarépát, és a felkockázott burgonyát a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük,(só, bors, tárkony, ételízesítő) és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Félidőben hozzáadjuk a karfiol rózsákat is.

Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a borsót és a felszeletelt gombát, aminek kb. 5 perc főzés elég.

A tejfölt hő kiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint citromlével savanyítunk rajta. Megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítünk, valamint pótoljuk az elpárolgott vizet. Egyet forralunk rajta és tálalhatunk.

Tetszés szerint, pulykahúsból, vagy sovány sertéshúsból is elkészíthetjük. A zöldségek mennyiségét és fajtáját ízlésünk szerint variálhatjuk.

Mentés

Tárkonyos raguleves II 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére