Főoldal / Levesek / Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal vörösborral

Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal vörösborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal vörösborral

Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal vörösborral 2

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db nagy újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db cseresznyepaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • kömény
  • liszt 
  • csípős paprikasűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot reggel beáztatom.

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, és a babot. Felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprikasűrítményt és gulyáskrémet.

Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, és a kolbászt.

Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, és lisztes tejföllel behabarom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, és díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére