Főoldal / Levesek / Tejfölös bableves füstölt karajjal

Tejfölös bableves füstölt karajjal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös bableves füstölt karajjal

Tejfölös bableves füstölt karajjal

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt karaj
  • 40 dkg tarka bab
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 fejvöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chili 
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 db füstös ízű leveskocka
  • őrölt fekete bors 
  • őrölt csípős paprika
  • köménymag
  • olaj 
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tej
  • 1 púpozott kanál liszt (habaráshoz)
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A babot és a feldarabolt karajt előző nap beáztatom.

Másnap a karajt felteszem főni egy liter vízben.

Közben megpucolom a zöldségeket, és tetszés szerint feldarabolom. A petrezselymet apróra felvágom.

Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, ízlés szerint fűszerezem, és beleteszek két darab chilit.

Amikor csaknem megfőtt, beleöntöm a vörösbort, majd a tejet. A tejföl felével és a liszttel behabarom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt és ízlés szerint chilit.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére