Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös hús burgonyakrokettel

Tejfölös hús burgonyakrokettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös hús burgonyakrokettel

Tejfölös hús burgonyakrokettel 2

Hozzávalók:

  • 8 szeletelt hús (lehet csirke-pulyka vagy sertés)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • reszelt sajt
  • só,bors

A burgonyakroketthez:

  • fél kiló krumpli
  • 1 tojás
  • 15 dkg liszt
  • pici szerecsendió
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kevés olajon hirtelen fehéredésig sütjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd egy tűzálló tál aljára fektetjük őket.
A tejfölt kikeverjük 3-4 gerezd zúzott fokhagymával, sóval borssal ízesítjük.

A tejfölös keveréket a hússzeletekre simítjuk. alufóliával lefedve addig sütjük míg a hús megpuhul.
Az alufóliát levesszük a tetejéről, megszórjuk reszelt sajttal és 10-15percre visszatesszük a sütőbe hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Burgonyakrokett elkészítése:

Mossuk meg a burgonyát és sós vízben főzzük ki héjastul.
Majd 20 perc után ha már megpuhult, szedjük ki és hámozzuk meg.
Törjük át krumplinyomóval.

Ha meghűlt tegyünk hozzá 15 dkg lisztet 1 tojást sót és pici szerecsendiót.
Formázzunk nudlit belőle,majd forgassuk meg a zsemlemorzsában és forró olajban pár perc alatt süssük ki.
Itassuk le az olajat róla és langyosan tálaljuk a tejfölös hússal.

Tejfölös hús burgonyakrokettel 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére