Főoldal / Főzelékek / Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

Tejfölös lencsefőzelék sertésoldalassal

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertés oldalas
  • 3 bögre lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • egész fekete bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt
  • 2 db chili paprika
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát, és az egész fekete borsot.

A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt. Az oldalas levét a lencséhez adom.

Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes, paprikás tejföllel. Öntök bele ecetet, és tejet, facsarok bele citromot, kanalazok bele mustárt. Összeforralom.

Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, teszek rá két darab oldalast, kanalazok rá tejfölt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére