Főoldal / Desszertek / Tejfölös, meggyes-diós furfang

Tejfölös, meggyes-diós furfang

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös, meggyes-diós furfang

Tejfölös, meggyes-diós furfang

Hozzávalók:

  • 4 dl tejföl
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • tortabevonó a tetejére
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejfölt a cukorral, a sütőporos liszttel, a darált dióval, a tojással összeturmixoljuk, majd belekeverjük a leszűrt meggybefőttet is.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, majd kis lángon megsütjük. A tűpróbát végzünk, hogy ellenőrizzük átsült e.

A süti tetejére tortabevonót simítunk. Hűtés után szeleteljük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére