Főoldal / Főzelékek / Tejfölös zöldbab főzelék

Tejfölös zöldbab főzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös zöldbab főzelék

Tejfölös zöldbab főzelék

Hozzávalók:

  • 75 dkg zsenge bab tisztítva, darabolva
  • 2-3 babérlevél
  • 3 púpozott evőkanál liszt 
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 dl tejföl
  • kevés ecet
  • kevés cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zöldbabot, sós, babérleveles vízben puhára főzzük.

A lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és rövid ideig együtt dinszteljük. A tűzről félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, átkeverjük, és azonnal hozzáadjuk a tejfölt. A rántást csomómentesre kikeverjük, és még kb. 2 dl hideg vizet keverünk hozzá apránként, hogy folyékony állagú legyen.

Az így kikevert rántást a forrásban lévő babhoz adjuk, és az újra forrásig kevergetjük.

Takarékra állítjuk és pár percig lassan együtt főzzük, közben ízlés szerint sózzuk, és kevés cukorral és ecettel ízesítjük. A végén belekeverjük az apróra vágott petrezselymet, de ezzel már nem főzzük tovább.

A tejfölös zöldbabfőzeléket tetszés szerinti feltéttel tálaljuk. Lehet az pörkölt, fasírt, tükörtojás… ízlés szerint.

Tipp / megjegyzés:
Fagyasztott zöldbabbal ugyanígy dolgozunk.
Amennyiben üveges babunk van, akkor a levével együtt melegítjük. Ha elfőne a leve, vízzel  pótoljuk, majd berántjuk.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére