Főoldal / Torták / Tejszínes-csokikrémes torta

Tejszínes-csokikrémes torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes-csokikrémes torta

Tejszínes-csokikrémes torta

Hozzávalók:

24 cm-es formához:

A tortalaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 12 dkg kristálycukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 7 dkg margarin (olvasztott)

Az étcsokis krémhez:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg margarin

A fehércsokis krémhez:

  • 18 dkg fehér csokoládé
  • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
  • 3 dkg margarin
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott de már lehűlt margarint. Beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét is.
Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába simítjuk a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőformából és hűlni hagyjuk.

Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.

A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokoládés krémet. A hűtőbe betesszük dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.

A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd az étcsokis krém tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét, majd minimum 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Tejszínes-csokikrémes torta 4.50/5 (2 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére