Tejszínes-csokikrémes torta
Hozzávalók:24 cm-es formához: A tortalaphoz:
Az étcsokis krémhez:
A fehércsokis krémhez:
|
|
Elkészítés:
Tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzákeverjük az olvasztott de már lehűlt margarint. Beleforgatjuk a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét is.
Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába simítjuk a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőformából és hűlni hagyjuk.
Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.
A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokoládés krémet. A hűtőbe betesszük dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.
A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd az étcsokis krém tetejére simítjuk.
Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét, majd minimum 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.