Főoldal / Tészta ételek / Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Tejszínes gombás tészta medvehagymával

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba 
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes erős
  • 4 db chilipaprika 
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregano 
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, végül ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt készre párolom.

Közben megfőzöm a tésztát, leszűröm és a gombás raguhoz keverem.

Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet.

Tipp / megjegyzés:
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére