Főoldal / Szárnyas Ételek / Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Tepsis csirkecomb steak burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 4 db felső csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • ízlés szerint csirke fűszersó
  • só, bors
  • fokhagyma

A steak burgonyához:

  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat besózzuk, meghintjük a fűszer sóval és őrölt borssal. A vöröshagymát karikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk.

A tepsit vékonyan kikenjük olajjal (de használhatunk zsírt is helyette), beletesszük a fűszerezett csirkecombokat, majd a tetejére halmozzuk a szeletelt hagymát/fokhagymát, és a kockákra vágott füstölt szalonnát. (készíthetjük sütőzacskóban is, ebben az esetben ha a hús megpuhult felvágjuk a zacskót és pirosra sütjük)

A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180°C–os sütőben kb. 1 órát sütjük. Megnézzük megpuhult-e a hús, ha igen, levesszük a fóliát és a combokat, pirosra sütjük.

Köretnek steak burgonya készült mellé:
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)

Tepsis csirkecomb steak burgonyával 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére