Főoldal / Tészta ételek / Tepsis tészta

Tepsis tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tepsis tészta

Tepsis tészta

Hozzávalók:

  • 20 dkg szarvacska tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40-50 dkg darált hús
  • 10 dkg bacon vagy más húsos szalonna
  • 500 ml sűrített paradicsom
  • kb. 2dl víz
  • 3-4 db paradicsom
  • só, bors
  • oregano
  • 1 ek pirospaprika
  • zeller zöld
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon a csíkokra vágott baconnel együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a sót, rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot is. szükség szerint egy kevés vizet is adjunk hozzá. Fedő alatt 20 percig pároljuk.

Közben enyhén sós vízben feltesszük a tésztát főzni, de nem főzzük teljesen puhára. Így elég vizet szív magába, és nem szívja majd fel az összes szószt, ezáltal szaftos marad majd az étel. Az előfőzött tésztát leszűrjük.

A sűrített paradicsomot 2dl vízzel felhígítjuk, majd egy 1ek cukorral és a zeller zölddel feltesszük főni. Közben kóstoljuk meg, és ízlés szerint sóval vagy cukorral ízesítsük. Mikor már jó meleg, kihalásszuk belőle a zeller zöldet, és a paradicsomos szószt a húsos raguhoz öntjük. Egyet forralunk rajta, majd összekeverjük a tésztával.

Hőálló edénybe öntjük, megszórjuk reszelt sajttal. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre. Az elején alufóliával lefedve sütjük,hogy a tészta puhulni tudjon, majd a fóliát levéve pirosra sütjük a tetejét.

Tepsis tészta 3.79/5 (29 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére