Főoldal / Egytálételek / Töltött karalábé

Töltött karalábé

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött karalábé

Töltött karalábé

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 8 db kisebb karalábé
  • 1 fej hagyma
  • 12 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • bors
  • 6 dl tej
  • 3 púpos ek liszt
  • 4 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron megdinszteljük. A rizst hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük.

A darált húst összekeverjük a rizzsel, a nyers tojásokkal, a dinsztelt hagymával, belekeverjük az őrölt borsot és a sót.

A karalábékat meghámozzuk, karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb 2 mm vastagságú fala maradjon és a tetején kb 4-5 cm átmérőjű nyílás legyen. A karalábéforgácsokat, ha túl nagyok, késsel tovább aprítjuk.

A karalábékat megtöltjük a darált húsos keverékkel, ha marad a töltelékből,ez előre leforázott karalábélevelekben töltjük vagy gombócokat formálunk belölük.

Egy nagy lábasba helyezzük a megtöltött karalábékat,töltelékeket!!!! közé szórjuk az apró karalábét, felöntjük 6 dl tej és 6 dl víz keverékével, beleszórunk kicsi sót és feltesszük főni.

A csupasz gombócokat kicsit később, kb 15 perc múlva tesszük bele. A petrezselymet felaprítjuk.

Amikor a karalábé és a töltelék is megpuhult (kb 50 perc alatt), kiszedjük egy másik edénybe és a szószt berántjuk.

Rántás: a lisztet a zsírral világos zsemleszínűre pirítjuk, felengedjük kb 3 dl hideg vízzel és berántjuk a szószt.

Beleszórjuk a felaprított zöldpetrezselymet, hozzákeverjük a tejfölt, összeforraljuk és belerakosgatjuk a töltelékeket.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére