Főoldal / Egytálételek / Töltött kenyércipó

Töltött kenyércipó

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött kenyércipó

Töltött kenyércipó 1

Hozzávalók:

  • 1 kg parasztkenyércipó
  • 10 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg füstölt csülök
  • 1 kg házi savanyú káposzta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csülköt jó puhára megfőzzük, majd teljesen kihűtjük és ki csontozzuk. Közben a tojásokat keményre megfőzzük enyhén sós vízben, ha megfőtt megpucoljuk.

Vöröshagymát meg tisztítjuk, és apró kockára vágjuk.

Egy 2 literes lábosban kevés olajat hevítünk, erre tesszzük a vöröshagymát, és a házi savanyú káposztát.Kissé meg dinszteljük, majd hagyjuk langyosra hűlni.

Ha mindezzel elkészültünk a cipó tetejét levágjuk, és a kenyér belét a cipó szélére körbe kihúzzuk. (mélyedést csinálunk a közepén)

Körbe rakjuk főtt tojással, majd egy réteg káposztát teszünk bele. Erre egy réteg csülök hús következik, majd tejföllel megkenjük.  Újra káposzta, csülök, tejföl,ezt addig csináljuk míg el nem fogynak a hozzávalók.

Fontos, hogy a tetejére tejföl kerüljön.

Ha mindezzel elkészültünk a töltött kenyércipó tetejét szorosan rá tesszük, és alufóliába szorosan becsomagoljuk.Tepsibe tesszük.

Elő melegített sütőben 20 perc alatt jól felmelegítjük,és kivesszük. A tepsiben hagyjuk fóliával együtt ki hűlni.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként ajánlom: a csülköt előre főzzük meg. Nagyon jó, ha a megsült cipónkat egy éjszakát állni hagyjuk és másnap mint a tortát úgy szeleteljük.

A csülök főzőlevét, ne dobjuk ki, egy üvegben a hűtőben eltárolható, és más ételekhez felhasználható.
Én babgulyást készítettem belőle, annak is receptjét hamarosan felteszem, de pikáns leveseket is készíthetünk a főzőléből.

Én fél kg-os rozscipóból készítettem.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére