Töltött krumpli
Hozzávalók:
Tetejére:
|
|
Elkészítés:
A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük(de nem egészen ).
A hagymát apróra vágjuk olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, ezután felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt pároljuk, és fűszerezzük.
A krumplikat meghámozzuk, és a hosszabbik oldalán kettévágjuk ezután egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket.
A kikapart krumplibél felét hozzákeverjük a darált húshoz és azzal is dinszteljük kicsit.
A tölteléket a krumplikba halmozzuk, közepesen púposra töltve őket.
Egy tepsit kiolajozunk, majd belehelyezzük a krumplikat
Előmelegített sütőben, kb. 15percig sütjük, vagy amíg a töltelék teteje meg nem pirul. Tetejére sajtot reszeltem!
Lehet tenni tejfölt is a tetejére!