Főoldal / Egytálételek / Töltött zsömle

Töltött zsömle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött zsömle

Töltött Zsemle

Hozzávalók:

  • 6 db nem teljesen friss zsömle
  • 0,5 kg túró
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 3-4 db tojás
  • 5-6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor
  • 4 dl tej
  • őrölt vanília (vagy vaníliás cukor)
  • reszelt citromhéj
  • citromfű (persze, nélküle is jó)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 üveg szeder befőtt (bármilyen befőtt, vagy nyers gyümölcs)
  • pár dkg vagdalt mandula

Az öntethez:

  • 2 dl joghurtot
  • 2 dl tejfölt
  • 5 evőkanál szederlekvár
  • kevés kompótlé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsömlék tetejét levágjuk, a belét kikaparjuk, elmorzsoljuk.

A túrót összetörjük, elkeverjük a vaníliával, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a tojásokkal, a joghurttal, a tejföllel, majd belekeverjük a zsemlebelet és az apróra vágott citromfüvet is.

Egy tálban elkeverjük a porcukrot és a tejet, majd belemártjuk a kivájt zsömléket, és elhelyezzük egy kivajazott tepsiben egymás mellé őket.
Az üregeket félig megtöltjük a túrós töltelékkel, majd ráhalmozunk a gyümölcsből, és a maradék helyet kitöltjük túrós töltelékkel.

A zsemlék levágott kalapjait a maradék cukros tejbe mártjuk, és visszahelyezzük a tetejükre.

Minden zsemle tetejére egy kis vajat kenünk, majd megszórjuk mandulával.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük.

(Én ekkor leszedtem mindegyik kalapot egy tányérra és a tölteléket is megpirítottam pár perc alatt. Újra befedtem, és még picit visszadugtam a sütőbe, hogy a teteje ropogós maradjon.)

Amíg a zsömlék sülnek az öntet hozzávalóit elkeverjük.

A zsömléket az öntettel, és friss szederrel tálaljuk.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Töltött zsömle 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére