Főoldal / Desszertek / Troika szelet

Troika szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Troika szelet

Troika szelet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg darált mandula
  • 20 dkg porcukor (nálam 8 dkg)

A csokis krémhez:

  • 1 dl víz
  • 7,5 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg puha vaj
  • 1 ek. kakaópor (nálam 2)

A zseléhez:

  • 1 db. piros zselé por (málnás vagy epres)
  • 3 dl víz

A marcipános réteghez:

  • 50 dkg marcipán (nekem 30 dkg elég volt)

A tetejére:

  • 15 dkg csoki
  • 2 ek. vaj vagy kókuszolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, amikor már félkemény, lassan hozzá adagoljuk a porcukrot, a végén pedig a darált mandulát keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe öntjük és 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ez az adag egy kisebb tepsire elég, vagy egy 24 cm átmérőjű torta formához.

A krémhez a vizet a cukorral feltesszük főzni, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. (ez  kb. 8 perc), majd hagyjuk kihűlni.

A tojássárgákat habosra keverjük, majd hozzá csurgatjuk a kihűlt cukorszirupot, majd belekeverjük kis adagokban a vajat és végül a kakaót. A kihűlt alapra kenjük rá ezt a krémet és betesszük a hűtőbe.

A zselét megfőzzük, kihűtjük, majd óvatosan a csokikrém tetejére öntjük és elsimítjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni.

A marcipánt vékonyra kinyújtjuk, a sütemény méretére vágjuk és a megdermedt zselé tetejére simítjuk. A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és amikor már langyosra hűlt, a marcipán tetejére simítjuk.

Célszerű a csoki dermedésekor a szeleteket megjelölni, mert elég nehéz a szeletelés.

Tényleg finom sütemény, amolyan emeletes élvezet.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére