Főoldal / Kelt tészták / Túrós batyu Erzsike konyhájából

Túrós batyu Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós batyu Erzsike konyhájából

Túrós batyu Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • kb. 3 dl tej
  • reszelt citromhéj

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4-5 ek. kristálycukor
  • 3 ek. búzadara
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojásfehérje kemény habbá verve
  • mazsola ízlés szerint

A lekenéshez:

  • 2 egész tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, és gyúrjunk egy lágy kelt tésztát.

Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Meleg helyen,kelesztőtálba téve,fedelével lezárva duplájára kelesszük.

Közben készítsük el a tölteléket : a túrót keverjük ki a többi hozzávalóval, a végén a keményre vert tojásfehérje habot lazán keverjük hozzá.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra és vágjuk kb. 8×8 cm -es négyzetekre. A közepükre tegyünk egy jó evőkanálnyi tölteléket, a négy sarkát középen fogjuk össze, és egy kicsit tekerjük meg.

Hagyjuk őket még kelni, kb. 20 percet, majd kenjük le a tetejüket tojással. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon kb. 15-20 perc alatt süssük készre.

Túrós batyu Erzsike konyhájából 3.33/5 (3 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére