Főoldal / Torták / Túrós csokitorta

Túrós csokitorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós csokitorta

Túrós csokitorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 5 egész tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • fél deci étolaj
  • fél deci víz
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 1 citrom leve
  • 20 deka tehén túró
  • 2 deci tejszín
  • 1 lap zselatin

Díszítés:

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 8 deka margarin
  • fél deci étolaj
  • 1 doboz desszert
  • 25 deka marcipán
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 2 kanál cukorral felverem.

A sárgáját a cukorral, vízzel, étolajjal habosra felverem, a fehérjével óvatosan összekeverem és a sütőporos liszttel lazán összeforgatom.

Egy kapcsos torta formát margarinnal kikenek, és morzsával meghintek.

A masszát beleöntöttem, elsimítottam, és 170 fokon megsütöttem. Amikor a tészta kihűlt, 3 egyenlő részre felvágtam.

A krémhez a pudingot megfőzöm. Amikor leveszem a tűzről, egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm, és a túrót is belekeverem, majd a citrom levét is hozzáadom.

A tejszínt habbá vertem, a langyosra kihűlt túrókrémhez adom, és ezzel a krémmel megkenema  tortalapokat.

A hűtőbe teszem kb. 1 órát.

A csokoládét,az olajat, és a margarint gőz felett össze olvasztottam, és a torta tetejét bevontam vele, úgy, hogy az oldalára is lefollyon.

A marcipánt kinyújtottam akkora csíkra mint a torta széle, és bevontam vele a torta oldalát.

Apró kis díszeket tettem rá.

A tetejét a desszerttel kiraktam.

Lehet rá gyümölcsöt is tenni.

Túrós csokitorta 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére