Főoldal / Tészta ételek / Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

A derelye tésztájához:

  • 1/2 kg kiló krumpli
  • 4 kanál liszt
  • 2 kanál gríz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj

A túrókrémhez:

  • 30 dkg túró
  • 2 ek. méz
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj

A pirított morzsához:

  • kevés olaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és kikeverjük.

A krumplit héjában megfőzzük, kihűlés után meghámozzuk, krumplinyomóval összetörjük. Összedolgozzuk a tojással, a grízzel, 5 dkg olvasztott vajjal, 1 csomag vaníliás cukorral, és 1 csipet sóval. Addig gyúrjuk, míg rugalmas tésztát kapunk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

a tészta egyik felére kis halmokat rakunk a töltelékből, majd ráhajtjuk a lap másik felét, és vagy késsel, vagy derelyevágóval négyzeteket vágunk a tésztából.

Enyhén sós vízben addig főzzük, míg a víz tetejére úsznak.

Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk, amibe beleforgatjuk a kifőtt és leszűrt derelyéket. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Töltelékként túró, juhtúró mellett, különféle lekvárok, ízek is használhatók.

Mentés

Mentés

Túrós derelye Gasztropajti konyhájából 4.67/5 (6 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére