Főoldal / Desszertek / Túrós pite

Túrós pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós pite

Túrós pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg Rama
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 7 csipet só

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg Rama
  • 3 ek kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 1 tojás
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a tojásokat és a cukros, élesztős tejet és jól összegyúrjuk.
A túrót villával áttörjük.

A vajat megolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a túróhoz a töltelék összes hozzávalóival együtt és összekeverjük.
A tésztát kettéosztjuk és tepsiméretűre nyújtjuk. Az én tepsim mérete : 30 20 cm.

A tepsit kikenjük margarinnal és kibéleljük az egyik kinyújtott tésztalappal.
Rákenjük a túrótölteléket és befedjük a másik tésztalappal.

Megkenjük a kissé felvert tojással, villával megszurkáljuk.
200 C°-ra előmelegített sütőben alsó- felső sütési módon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A pitét bármilyen szezonális gyümölccsel is tölthető.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére