Főoldal / Desszertek / Túrós szilvás lepény

Túrós szilvás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós szilvás lepény

Túrós szilvás lepény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg ráma
  • 1 dl tej
  • 1 csomag élesztő felfuttatva
  • 1 tojássárgája
  • késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 1/2 kg túró
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5-6 ek. cukor
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1/2 kg szilva
  • őrölt fahéj
  • csipet szegfűszeg
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. Megszórjuk 1-2 ek cukorral és fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát lisztezett deszkán nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és a kikent(vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük.

A túrót villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és annyi tejfölt hogy krémes, kenhető masszánk legyen.

Ezt a masszát rákenjük a tepsibe levő tésztára, a tetején egyenletesen eloszlatjuk a befűszerezett szilvát. A másik tészta cipót is kinyújtjuk, majd befedjük vele a sütemény tetejét.

Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Gyors, egyszerű, de mégis finom sütemény.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére