Főoldal / Desszertek / Tutti frutti szelet

Tutti frutti szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tutti frutti szelet

Tutti frutti szelet 1

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás 
  • 10 deka cukor
  • 14 deka liszt
  • fél deci étolaj
  • fél deci hideg víz
  • fél cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. tutti-frutti pudingpor
  • fél liter tej
  • 2 ek. kristálycukor
  • fél doboz mascarpone
  • 2 deci tejszín
  • 5 deka porcukor
  • 3 lapzselatin

A tetejére:

  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 1 cs. főzés nélküli vaníliás puding
  • 2 ek. tej
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojás sárgáját 3 kanál cukorral az olajjal és a vízzel habosra kikeverem.

A tojás fehérjét habbá verem a maradék cukorral. Amikor már kemény a hab, a sárgájával összekeverem óvatosan,hogy a hab ne törjön össze. Majd óvatosan belekeverem a lisztes sütőport.

Sütőpapiros sütőlapra teszem és 170fokon megsütöm. Amikor kihűlt lehúzom róla a papírt és három egyenlő lapra vágom.

A tutti-frutti ízű pudingot a fél liter tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfőzöm, majd kihűtöm.

A lapzselatint a csomagoláson leírtak szerint feloldom.

A  tejszínt a porcukorral habbá verem, hozzáadom a mascarponét és a feloldott zselatint. A pudinggal összekeverem, és a lapokat a krémmel megtöltöm.

Hidegre teszem.

A tetejére  való máz hozzávalóit gőz felett besűrítem, majd a sütemény tetejére simítom.

Mandulával díszítettem, de ez ízlés szerint változtatható.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére