Főoldal / Desszertek / Vajas pogácsa

Vajas pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vajas pogácsa

Vajas pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15-20 dkg szendvicsvaj, vagy 25 dkg margarin
  • 5 dkg friss élesztő (+ kis cukros tej, amiben felfut)
  • 1 egész tojás
  • 3-4 kávéskanál só

A tetejére:

  • 2-3ek tejföl
  • ízlés szerint: szezámmag, lenmag, reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, kissé cukros tejben felfuttatjuk. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük, és összeállítjuk a tésztát.

2-3 órára hűtőbe tesszük, közben néhányszor kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk (ettől szép leveles lesz).

Végül 2 ujjnyi vastagra elnyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű szaggatóval, kiszaggatjuk.

A tetejét kis tejföllel megkenjük (ettől szép piros lesz), forró sütőbe toljuk, a tüzet mérsékeljük, készre sütjük.

A tetejét meg lehet szórni szezámmaggal, lenmaggal, darabolt mandulával, vagy akár kis sajtot is szórhatunk rá.

A vajas pogácsa vendégvárónak is tökéletes.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére