Főoldal / Desszertek / Valentin napi szívecskés desszert

Valentin napi szívecskés desszert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Valentin napi szívecskés desszert

Valentinnapi szivecske deszert

Hozzávalók:

A piskóta alaphoz:

  • 2 tojás
  • 3 ek. víz
  • 12 deka cukor
  • 10 deka liszt
  • 1/2 cs. sütőpor

A töltelék piskótához:

  • 3 tojás
  • 5 ek víz
  • 18 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1/2 cs. sütőpor

Töltelékhez még:

  • 5 deka darabolt dió
  • 10 deka darált dió
  • 2+2 ek. baracklekvár
  • 10 deka darabolt csokoládé
  • ízlés szerint rum
  • 10 deka Rama margarin
  • 1-2 kanál cukor
  • kakaópor

Bevonáshoz:

  • 50 deka porcukor
  • ételszínezék
  • 2 kanál víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A piskóta alap:A tojások sárgáját kikeverjük 2-3 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a tojásos lisztes keverékbe.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (vékonyan), és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A töltelékhez használhatunk maradék piskótavégeket is, melyet a fagyasztóban össze lehet gyűjteni. Ha ez nincs 3 tojásból még egy piskótát sütünk a fenti leírás alapján.

A piskóta végeket, vagy a tölteléknek sütött piskótát darabokra tépkedjük, hozzáadjuk a darabolt és a darált diót, 2 evőkanál lekvárt, a darabolt csokoládét, a kakaóport, a puha vajat, a cukrot, és ízlés szerint rumot. Összedolgozzuk, hogy egy töltelék szerű keveréket kapjunk.

A piskóta alapot megkenjük 2 evőkanál lekvárral, majd rányomkodjuk a kikevert tölteléket, majd a tetejére tesszük a második lapot, és 1 órára hűtőbe tesszük.

Amikor a hűtőben teljesen lehűlt, és megdermedt, egy szív kiszúróval formákat szúrunk ki belőle. (de akár kocka alakúra is felvághatjuk, így nem lesznek a széléről leeső maradékok)

Elkészítjük a mázat:A porcukorhoz 2 ek langyos vizet teszünk, és a tűzhelyen pár perc alatt kicsit megmelegítjük.De vigyázzunk, ne olvasszuk fel, csak melegítsük. Ételfestékkel vagy málna szörppel beszínezzük, és a szívecskéket belemártogatjuk. Rácsra tesszük száradni.

A mikor megszáradt feldíszítjük a tetejét.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére