Főoldal / Levesek / Valkonyai tejszines becsináltleves

Valkonyai tejszines becsináltleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Valkonyai tejszines becsináltleves

Valkonyai tejszines becsináltleves 3

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertés lapocka
  • 15 dkg erdei gomba
  • 40-50 dkg karfiol
  • 5 dkg zeller
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2-3 szál zeller zöld
  • 2-3 szál petrezselyem zöld
  • 3 db tojás sárgája
  • Fél citrom leve
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Felaprítunk minden hozzávalót, kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.

A bográcsban felhevítjük az olajat, a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ezeket is lepirítjuk. Hozzátesszük a kolbászt és a gombát, mindent jól átkeverünk, beletesszük a zöldség zöldeket, megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Fedővel lefedve még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.

Közben a 3 tojás sárgához hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből hozzá merünk 1-2 merőkanál forró levet és átkeverjük vele a tojásos keveréket. Óvatosan kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre főzzük.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére