Főoldal / Desszertek / Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 narancs reszelt héja

A sütéshez:

  • kevés vaj (vagy olaj)

A tálaláshoz:

  • narancslekvár
  • porcukor
  • narancs gerezdek
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojások sárgáját a liszttel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre kidolgozzuk. (használjunk kézi mixert) A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tésztához keverjük.

A tojások fehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.

Forró serpenyőben kevés vajon(vagy olajon) palacsintákat sütünk a masszából. Ízlés szerint készíthetünk kisebb és nagyobb palacsintákat is. A nálunk megszokottnál kicsit vastagabbak lesznek ezek a palacsinták.

Narancslekvárral megkenve, porcukorral megszórva, friss narancsgerezdekkel kínáljuk.

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral 5.00/5 (2 értékelés)

Laura (56 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére