Főoldal / Desszertek / Vaníliával töltött mini tekert kalács

Vaníliával töltött mini tekert kalács

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliával töltött mini tekert kalács

Vaníliával töltött mini tekert kalács

Hozzávalók:

  • 45 dkg finomliszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • csipet só
  • 10 kk cukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 2,5 dl tej

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukor
  • 10 dkg vaj

A tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. tej
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

1 dl langyos cukros tejbe bele morzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval.

A liszt közepébe öntjük a megkelt élesztőt és a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Addig dagasztjuk,míg a tál oldalától elválik,szép fényes tésztát kapunk.
Kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára tesszük, majd kinyújtjuk.
20 db 20 cm nagyságú tészta csíkot vágunk belőle.
A tészta csíkot félbe hajtjuk és a két végénél megfogva hármat tekerünk rajta.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.

A vaníliás cukrot, a tejet, és a tojássárgáját elkeverjük és a kis tekert kalácsokat lekenjük vele.
Fél órát kelni hagyjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a tölteléket.
A pudingporokat a tejjel, és a cukorral felfőzzük.
Amikor kihűlt, a vajjal kihabosítjuk.

A kihűlt kis kalácsokat félbe vágjuk, a krémet nyomózsákba szedjük és a kalácsokat megtöltjük vele.

Porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat a finom töltött kalácshoz!

Vaníliával töltött mini tekert kalács 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére