Főoldal / Levesek / Vargányagomba leves

Vargányagomba leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vargányagomba leves

Vargányagomba leves

Hozzávalók:

  • 20 dkg vargánya gomba
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehér répa
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 1 leveskocka
  • olaj
  • étel ízesítő
  • 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgarépát és a fehér répát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.
A vargányát kis szeletekre vágjuk.

Az olajat feltesszük melegedni. Belerakjuk a karikákra szelt zöldségeket, kicsit megsózzuk és pár percig kis lángon kevergetjük. Hozzáadjuk a szeletelt vargányát, vízzel felöntjük és beletesszük a leveskockát majd egy kis kanál ételízesítőt.

Amikor a zöldségek és a gomba készre főtt, akkor elkészítjük a habarást. A tejfölt egy kanál liszttel és kb 1 deci vízzel csomómentesre kikeverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk.
Összeforraljuk, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére