Főoldal / Sertés ételek / Vesevelő

Vesevelő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vesevelő

Vesevelő

Hozzávalók:

  • 2 db sertés vese
  • 20 deka velő
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • piros őrölt paprika 
  • 1 deci olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vesét jól megmosom, ketté vágom, és az oda nem illő dolgokat kivágom belőle.
Az így megtisztított és megmosott veséket vékony csíkokra vágom.

Egy edénybe felteszem kevés sóval és annyi vízzel,hogy ellepje. Kb 10 perc forralás után a vizet leöntöm róla, és újra tiszta vízben ismét 5-10 percig főzöm, és újra leöntöm a vizet és ismét tiszta vízben felforralom.Ezt a műveletet addig folytatom amíg a forrásban lévő vese vize tiszta lesz. Én ötször ismételtem a műveletet.

Közben a velőt meleg vízben lehártyáztam.

A hagymát apróra vágtam, és egy kevés olajban  megpároltam.Hozzáadtam a pirospaprikát, majd a leszűrt vesét és a velőt valamint az apróra vágott fokhagymát, és megsóztam.
Egy kevéske víz hozzáadásával kb 10 percig főzöm amíg összesülnek.

Főtt burgonyával tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére