Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Virágos isler

Virágos isler

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virágos isler

Fehércsokis virágos isler

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

A töltelékbe:

  • sárgabarack lekvár

A díszítéshez:

  • 50 dkg marcipán massza
  • ételszínezékek

A bevonáshoz:

  • porcukor
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és sima kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapiros sütőlapra sorakoztatjuk őket és 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.
A megsült és kihűlt korongokat a lekvárral megtöltve összepárosítjuk.

A porcukort a vízzel kikeverjük. (ne legyen nagyon híg mert nem marad meg a tésztán) Ízlés szerint színezhetjük is.
Egyenként belemártjuk a megtöltött süteményeket.

Amikor megszáradt a cukormáz, a marcipánból virágokat készítünk. Mindegyiknek egy kicsi lekvárral lekenjük az alját,hogy megragadjon a cukormáz tetején.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére