Főoldal / Desszertek / Virslis leveles

Virslis leveles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Virslis leveles

Virslis leveles

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 28 dkg liszt
  • 22 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl tejföl
  • pici só

A töltelékhez:

  • 6 virsli
  • ketchup
  • 15 dkg reszelt sajt (pl trappista)
  • 1 tojás
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálban morzsoljuk el a hideg vajat a liszttel, adjuk hozzá a sót, és a tejföllel együtt gyúrjuk össze a tésztát. A tésztacipót csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe legalább egy órára, de akár egy egész éjszakára.

A tojást elkeverjük annyi ketchuppal, hogy jól kenhető masszát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a ketchupos masszával.(Egy keveset hagyjunk ki belőle a tetejére) Eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot, majd a tészta szemközti széleire egymás alá 3-3 virslit teszünk.
Majd egymással szemben elkezdjük feltekerni, így kapunk egy dupla tekercset.

Egy éles késsel 1,5-2 cm szeletekre felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket vékonyan megkenjük a tojásos-kechuppal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Nagyon finom. kb.25 darab lesz belőle.

Receptbeküldő: Szilvia

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére