Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Hozzávalók:

  • 1 db csontos főtt füstölt csülök
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db piros lecsópaprika 
  • 1 db sárga (fehér) lecsópaprika
  • 3 db chili paprika 
  • ecetes uborka
  • 2 db paradicsom
  • chili szósz
  • 2 db óriási krumpli
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoranna
  • olíva olaj
  • vörösbor 
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.

Egy serpenyőben kevés olíva olajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülök kockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, és fűszerezem.

A vége felé öntök bele vörösbort, és keverek bele tejfölt..

Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok mellé.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére