Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros gombás csirkecomb gnocchival

Vörösboros gombás csirkecomb gnocchival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombás csirkecomb gnocchival

Vörösboros gombás csirkecomb gnocchival

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db újhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db fokhagyma gerezd
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • tejföl
  • kacsazsír
  • 1 dl vörösbor

A gnocchihoz:

  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A combokat sózom, borsozom.

A krumplikat megpucolom, és sós vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.

A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, és fedő alatt párolom.

A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom. A tojással és a liszttel összekeverem, majd összedolgozom. Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, újjnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom. Sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, és egy kanál tejfölt.

Tipp / megjegyzés:
Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére