Főoldal / Birka / Marha / Vörösboros marhatokány

Vörösboros marhatokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros marhatokány

Vörösboros marhatokány

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2-3 db vöröshagyma
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 2 húsleves kocka
  • 5 dl víz
  • 1-2 babérlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 1/2 cs petrezselyemzöld
  • 1 üveg jófajta vörösbor
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • só, bors
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst és a sárgarépát nagyobb kockára vágjuk, a vöröshagymát negyedeljük, hozzáadjuk a fokhagymát és belemorzsoljuk a két leveskockát. Hozzáöntjük a vizet, belerakjuk a fűszereket, a sót nem. Végül beleöntjük a vörösbort. Összekeverjük, lefóliázzuk és 2-3 napra hűtőbe tesszük.

Főzés előtt szétválogatjuk az összetevőket.

Kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, ha kész, kiszedjük a kisült zsírból, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékba tesszük a húst, sózzuk, hirtelen megpirítjuk, majd kiszedjük.

A lábosba tesszük a zöldségeket is, kicsit pirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát, a húst, és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Felöntjük a páclével, felforraljuk és letakarva előmelegített sütőben, légkeverésen 170 fokon sütjük kb. 3 órán át.

Ezalatt a gombát és a gyöngyhagymát üvegesre pároljuk és a kész húshoz keverjük. Friss ropogós kenyérrel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Kissé macerás az elkészítése, de megéri a vesződséget. Mennyei étel.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére