Főoldal / Sertés ételek / Vörösboros sertés pörkölt nokedlivel

Vörösboros sertés pörkölt nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros sertés pörkölt nokedlivel

Vörösboros sertés pörkölt nokedlivel

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka) 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezdfokhagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • pörkölt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • Gulaschsaft vagy pörköltszaft kocka
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor 
  • tejföl
  • chili paprika díszítéshez
  • 1 db paradicsom díszítéshez
  • fodros salátalevél
  • disznózsír (olajjal behelyettesíthető)
  • olaj

A nokedlihez:

  • liszt, tojás, víz, só, olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.

Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik.

Megszórom borssal, paprikával, Gulaschsaft fűszerkeverékkel(vagy pörköltszaft kockát használhatunk) és öntök rá egy kevés vizet.

Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm.

Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

Közben kikeverem a tésztát, majd a forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit.

Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem egy chili paprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére