Főoldal / Levesek / Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával csípős kolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával csípős kolbásszal

Vörösboros tejfölös bableves füstölt tarjával csípős kolbásszal 1

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt tarja
  • 1/2 szál csípős paraszt kolbász
  • 25 dkg tarka bab
  • 1 db vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárga répa
  • 1 db petrezselyem gyökér
  • 1 db kisebb zeller gumó
  • 1 db krumpli
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • chili paprika
  • zeller levél
  • petrezselyem levél
  • olaj
  • vörös bor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • őrölt kömény
  • liszt
  • tejföl

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tarját kisebb szeletekre vágom, s beáztatom. A babot megmosom, s ugyancsak beáztatom.

Másnap a hagymákat apróra vágom. A répát, petrezselyem gyökeret, a zeller gumót és a krumplit megpucolom. A répákat, petrezselyem gyökeret hosszában kettévágom, s darabolom, a zeller gumót négybe vágom. A paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a krumplit kockára, a petrezselyem és zeller leveleket nagyobb darabokra vágom.

Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a tarja darabokat és a kolbászkarikákat, majd a zöldségeket, s a babot, fűszerezem. Felöntöm vízzel, s félpuhára főzöm. Ekkor beleteszem a krumplit is. Majd meggyúrom a csipetke tésztáját.

A végén öntök bele vörös bort, belecsipkedem a tésztát, s behabarom lisztes tejföllel.

Tálaláskor egy tányérba merem a levest, teszek rá tejfölt, szórok rá petrezselyemlevelet.s díszítem chili paprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére