Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Vörösboros tejfölös zúzapörkölt petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:

  • 35 dkg csirkezúza
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek. libazsír
  • 2 dl víz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chilipaprika
  • 1 bögre rizs
  • szárított petrezselyem 
  • csalamádé
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst vízbe beáztatjuk.

A hagymát felaprítjuk. A paprikákat és paradicsomot kockára, a zúzákat félbe vágjuk.

Egy edényben libazsíron üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zúzát. Fehéredés után ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, majd felengedjük kevés vízzel, és  kb.90 percig főzzük.

Közben a rizst sós vízben megfőzzük.

Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáöntjük a bort, beleszórjuk a lisztet, belekeverjük a tejfölt, és összeforraljuk.

A zúza pörköltet a rizs körettel, petrezselyemmel megszórva, tejflöllel és chilivel díszítve tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Szeretem a belsőségeket, zúzapörkölt ritkán készül, mert pl. a májhoz képest sokáig kell főzni.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére