Főoldal / Egytálételek / Zöldséges csirkehúsos kocsonya

Zöldséges csirkehúsos kocsonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zöldséges csirkehúsos kocsonya

Zöldséges csirkehúsos kocsonya

Hozzávalók:

  • 2 csirkecomb
  • 10 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba (konzerv)
  • 5 dkg kukorica (konzerv)
  • 1 db savanyú pritaminpaprika
  • 4 db zselatinlap
  • vegeta
  • bors
  • 1 kisebb citrom
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkecombokat a sárgarépával 2 l vegetás vízben főni tesszük (lassú tűzőn).

A forrástól számítva 15 perc után a sárgarépát kiszedem ,a combokat addig főzőm míg a csontról leválik a hús.

A levest leszűröm és belecsavarom a citrom levét.

A zselatinlapokat beáztatom mikor megázott jól kicsavarom visszateszem a lábosba és felmelegítem míg elolvad(nem főzöm) és a leveshez öntöm.

Az előkészített forma aljára kevés levet öntök,és tetszés szerint húst zöldséget teszek az aljára amit hűtőszekrényben megdermesztek.

Ezután rárakom a megmaradt húsdarabokat és zöldségeket és feltöltöm a húslével,az edény befödöm és legalább 4 órát hűtőben tatrom.

Tálalás előtt a zöldségeskocsonyát tálra borítom.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére