Főoldal / Szárnyas Ételek / Zöldséges csirkemell bormártásban

Zöldséges csirkemell bormártásban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldséges csirkemell bormártásban

Zöldséges csirkemell bormártással

Hozzávalók:

  • fél kiló filézett csirkemell
  • 50 deka friss cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 50 deka burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 szál zsálya
  • 1 kis ág rozmaring
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-2 evőkanál olíva olaj
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 5 kanál balzsamecet
  • 1 deci száraz fehérbor
  • fél húsleves kocka
  • só őrölt bors
  • fűszerkeverék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A burgonyát kis kockákra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A hámozatlan cukkinit és paprikát apró kockákra vágjuk.Az újhagymát is felszeleteljük kevés zöldjével együtt. A zsályát és rozmaringot megmossuk, leveleit leszedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez.

Két kanál olajon és három kanál vízen a cukkinit és paprikát megpároljuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és végül a megfőtt burgonyával összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst tisztítás után kicsi fűszerkeverékkel meghintjük és kevéske liszttel megszórjuk.
A két kanál olívaolajat felmelegítjük és a húsokat 4-5 perc alatt átsütjük benne. Közben többször átforgatjuk.
Rátesszük a zöld fűszereket és még 1-2 percig együtt sütjük.

A leveskockát 2 deci vízben elmorzsoljuk.
A bort ráöntjük a húsra, majd hozzáadjuk a feloldott leveskockát is.

Addig főzzük együtt, míg a mártás besűrűsödik.
A húst a zöldségekkel tálalom.

A zöldséges csirkemell bormártásban, tökéletes ebéd, de akár vendégeknek is elkészíthető.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére