Főoldal / Reform ételek / Zöldségpörkölt marokkói módra

Zöldségpörkölt marokkói módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zöldségpörkölt marokkói módra

Zöldségpörkölt marokkói módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba
  • 1 db közepes nagyságú padlizsán
  • 1 db közepes nagyságú cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 cikk zúzott fokhagyma
  • 1 púpozott kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 púpozott kávéskanál csípős fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 nagy marék olívabogyó
  • (frissen) őrölt bors
  • 1 doboz egész paradicsomkonzerv
  • 1 pohárnyi paradicsompüré
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk.
Egy wokban kevés olívaolajon külön-külön megpirítjuk a felcikkezett gombát, a felszeletelt cukkinit és padlizsánt.Ha megpirultak kivesszük a wokból.

A zúzott fokhagymát szép sárgára pirítjuk a megmaradt olajban. Előtte kikapcsoljuk a tüzet a wok alatt, hogy kicsit kihűljön, így nem ég és keseredik meg a hagyma.

Hozzáadjuk a paradicsomot (az egész paradicsomokat a kezünkkel szétnyomkodjuk), a paprikát, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot és az olajbogyót. Lefedjük, és rövid idő alatt összeforraljuk.

Visszatesszük a wokban lévő szószba a sült zöldségeket és készre főzzük.

Párolt barna rizzsel kínáljuk. De készíthető mellé köretnek, tészta, nokedli vagy akár kuszkusz illetve bulgur is.

Beküldő: Márti

hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére