Főoldal / Kelt tészták / Zsebes pita

Zsebes pita

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zsebes pita

Zsebes pita

Hozzávalók:

(8-10 darabhoz)

  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 tk. só
  • 1 ek. olaj
  • 2 dl langyos víz
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 tk. cukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és az élesztős keveréket. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva, a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 8-10 egyforma részre vágjuk, és egyenként gombócokat formázunk belőlük. Letakarva újabb 10-15 percig pihentetjük őket. Kissé lisztezett deszkán egyesével kör alakúra nyújtjuk a gombócokat. kb. 1cm vastagok legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Sütés közben felpúposodik, és ahogy elkezd kicsi színt kapni már el is készült.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.

A megsütött pitát, ízlés szerint fűszerezett sült hússal és zöldségekkel megtöltjük, majd öntettel meglocsolva kínáljuk.

Zsebes pita 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére