Főoldal / Desszertek / Zserbó Zsanette ízvilág módra

Zserbó Zsanette ízvilág módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Zserbó Zsanette ízvilág módra

Zserbó Zsanette ízvilág módra

Hozzávalók:

(37x40cm-es tepsihez)

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1/2 dl tej
  • 35 dkg margarin
  • 3 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek. tejföl
  • szükség esetén még egy pici tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált dió
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 maréknyi rumba áztatott mazsola
  • 1 üvegcse rum aroma

A csokimázhoz:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek. holland kakaópor
  • 3 ek. víz
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk a cukorral. A lisztet a tálba szitáljuk és mélyedést csinálunk a közepébe. Ide öntjük a felfutott élesztőt, a megolvasztott margarint, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, a reszelt citromhéjat és a tejfölt. Alaposan összegyúrjuk majd 3 cipóra osztjuk a tésztát. Meglisztezzük és letakarjuk a cipókat. kb 15 percre.

A töltelékhez a diót elkeverjük a fahéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.

Tepsi nagyságúra nyújtjuk az első tésztát és az előkészített tepsibe tesszük. Megkenjük házi baracklekvárral majd megszórjuk a beízesített dióval, egy kis rummal és pár szem mazsolával.

Rátesszük a második kinyújtott lapot, és ugyanúgy rátesszük a tölteléket. Befedjük a harmadik kinyújtott lappal, a tetejét megkenjük tojássárgájával, megszurkáljuk egy villával majd 160 fokra előmelegített sütőben szép arany színűre megsütjük.

A csokoládémáz hozzávalót vízgőz felett megolvasztjuk és a fényes mázat a kihűlt zserbó tetejére simítjuk.
Másnap szeleteljük.

Beküldő:  Zsanette ízvilága

Zserbó Zsanette ízvilág módra 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére