Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Áfonyalekváros kifli

Áfonyalekváros kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyalekváros kifli

Áfonyás kifli

Hozzávalók:

  • 25 deka liszt
  • 2,5 deka porcukor
  • csipet só
  • 7,5 deka hideg vaj vagy ráma margarin
  • 1 deci tej
  • 1 tojás sárgája

Töltelék:

  • 15-20 deka áfonya lekvár
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet fahéj

A pite kenéséhez:

  • 1 tojás fehérje enyhén felverve 
  • olaj a kisütéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a hozzávalókkal puha tésztává gyúrom, és egy óra hosszára hidegre teszem.

A lekvárt, a citromhéjjal és fahéjjal összekeverem.(ez kerül majd a tészta közepébe)

Az egy óra elteltével a tésztát vékonyra kinyújtom.

Kör alakú kb 10 centis átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszúrom, a tojás fehérjével lekenem.

A tészta közepébe teszem a kis kupac lekvárt, majd félbe hajtom, és  jól összenyomkodom a két szélét. Villával kicsit megmintázom a széleit.

Forró, bő olajban pirosra kisütöm, fahéjas porcukorral meghintem.

Nagyon finom gyors egyszerű pite.

Tipp / megjegyzés:
Egyszerű,gyorsan elkészíthető és olajban süthető finomság.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére