Áfonyás sajttorta pohárkrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)
Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.
A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.
A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.